Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων σε ενοικιαζόμενα καταλύματα

Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων σε ενοικιαζόμενα καταλύματα

Ο μέσος φοιτητής ξοδεύει πάνω από 200 ευρώ ετησίως (δεν συμπεριλ. φόροι) για την κατανάλωση ενέργειας σε ιδιωτικά καταλύματα, και αρκετές φορές ανάλογα το σύστημα του κτιρίου μπορεί το ποσό να είναι μεγαλύτερο. Έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τις ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε την ενεργειακή σας κατανάλωση

Αλλάξτε τον προμηθευτή ή τον τιμοκατάλογο – αν πληρώσετε τον λογαριασμό σας άμεσα, έχετε το δικαίωμα να αλλάξετε τον προμηθευτή ή τον τιμοκατάλογο. Η εναλλαγή μπορεί να εξοικονομήσει ένα τυπικό νοικοκυριό £ 200 το χρόνο, οπότε ελέγξτε τις ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών για να βρείτε την καλύτερη προσφορά για εσάς.

Αποκτήστε έναν έξυπνο μετρητή – εάν πληρώνετε τον λογαριασμό της ενέργειας απευθείας από εσάς, μπορείτε να ζητήσετε ένα έξυπνο μετρητή από τον παροχέα ενέργειας.Οι μετρητές αυτοί παρέχουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το ποσό που χρησιμοποιείτε και τις δαπάνες για να διευκολύνετε τον εντοπισμό της σπατάλης ενέργειας. Δείτε το βίντεο συμβουλών μας εδώ.

Να ελέγχετε τις μετρήσεις σας– είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθείτε τη χρήση της ενέργειας σας για να αποφύγετε τους άσχημους κραδασμούς, γι ‘αυτό σας ενθαρρύνουμε να εντοπίσετε τους μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου και να κάνετε μετρήσεις του μετρητή (κάντε μια φωτογραφία των μετρήσεων στους μετρητές). Αυτό θα είναι χρήσιμο αν νομίζετε ότι ο φορέας παροχής ενέργειας σας μπορεί να σας χρεώνει πάρα πολύ αργότερα μέσα στο έτος.

Αγοράστε ενεργειακά αποδοτικές συσκευές – η πλειοψηφία των ηλεκτρικών συσκευών όπως οι λαμπτήρες θα έχουν μια ετικέτα ενεργειακής απόδοσης που κυμαίνεται από A +++ έως D – προφανώς η βαθμολογία D είναι η χειρότερη! Όσο καλύτερη είναι η βαθμολογία, τόσο λιγότερες θα κοστίζουν οι συσκευές για χρήση.

Μην ξεχνάτε ενεργοποιημένη τη θέρμανση / φώτα / συσκευές – οι απλές ενέργειες που θα λάβετε θα σας εξοικονομήσουν χρήματα στους λογαριασμούς σας και θα μειώσετε τον αντίκτυπό σας στην αλλαγή του κλίματος!

 

Συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας

  1. Αναζητώντας κατοικία          
  2. Επιλογή οικιακών συσκευών 
  3. Κουζίνα
  4. Εξοικονόμηση ενέργειας καθημερινά
  5. Δροσισμός κατά την θερινή περίοδο  / Αγορά Κλιματιστικού

Κατά τη διάρκεια του έτους θα διοργανώνουμε διαγωνισμούς  όπου μπορείτε να κερδίσετε βραβεία εξοικονομώντας ενέργεια στην ενοικιαζόμενη ιδιοκτησία σας. Μέσω της σελίδα Facebook για το Πολυτεχνείο Κρήτης και της σελίδας Facebook για το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μπορείτε να ενημερώνεστε για τους σχετικά με τους διαγωνισμούς.

 

Στο παρακάτω βίντεο περιγράφονται οι σημαντικότερες συμβουλές με τις οποίες θα εξοικονομήσετε χρήματα στην ενοικιαζόμενή σας κατοικία.

 

 

 

 

Μάθε πώς θες να ελέγχεις ένα Ενεργειακό Πιστοποιητικό Κατοικίας

 

    

 

 

 

 

Preview