Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Καλώς ήρθες στην εκστρατεία Student Switch Off του Πανεπιστημίου Αθηνών!


To Student Switch Off στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια φοιτητικών εστιών, μέσα από την υιοθέτηση απλών καθημερινών ενεργειακών συνηθειών και μόνο!
Στόχος είναι να καταναλωθεί 8% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια στην εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά μέσο όρο σε σχέση με πέρσι. Για να βοηθήσεις την εστία σου να πετύχει το στόχο της χρειάζεται απλά να εντάξεις στην καθημερινότητα σου κάποιες απλές ενεργειακές συνήθειες. Εάν οι συνθήκες δεν σου επιτρέπουν να εφαρμόσεις κάποια μέτρα εξοικονόμησης που προωθεί το πρόγραμμα τότε μας αρκεί που θα έχεις ενημερωθεί γύρω απ’ αυτό και θα μπορείς να τα εφαρμόσεις όπου αλλού και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Το εργαλείο ενεργειακής ενημέρωσης που ετοιμάσαμε μπορεί να σε βοηθήσει στην προσπάθεια σου για εξοικονόμηση. Το εργαλείο αυτό ενημερώνεται καθημερινά και δείχνει την ενεργειακή απόδοση της εστίας σου σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι. Είναι προσβάσιμο από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

 

Κατα τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς θα διοργανωθούν διάφορες δραστηριότητες, οι οποίες θα προβληθούν κυρίως μέσω facebook, με θέμα την ενεργειακή εξοικονόμηση. Αυτές έχουν ως στόχο να σε ενημερώσουν αλλά και να σε προβληματίσουν στην περίπτωση που χωρίς να το γνωρίζεις καταναλώνεις περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται, ελπίζοντας πως την επόμενη φορά θα το έχεις κατά νου.

Οι 2 βασικές δραστηριότητες είναι οι εξής:

Διαγωνισμοί φωτογραφίας. Κάθε 3-4 βδομάδες θα ανακοινώνεται μέσα από τη σελίδα Student Switch Off – EKΠΑ στο facebook, το θέμα των διαγωνισμών φωτογραφίας. Αυτοί δεν απαιτούν τίποτα περισσότερο από το ανέβασμα μιας φωτογραφίας στη σελίδα αυτή με εσένα να εξοικονομείς ενέργεια με τους τρόπους που θα σου υποδεικνύει η ανάρτηση στο facebook.

Climate change quiz. Ένα τεστάκι με 5-6 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής πάνω στην εξοικονόμηση ενέργειας και την κλιματική αλλαγή.
Όλοι οι ένοικοι της εστίας έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να γραφτείς στην σχετική mailing list και να κάνεις “Like” στη σελίδα Student Switch Off – ΕΚΠΑ στο facebook, για να παραμένεις συνεχώς ενήμερος/η για την εκστρατεία.