Πολυτεχνείο Κρήτης

Καλώς ήρθες στην εκστρατεία Student Switch Off του Πολυτεχνείου Κρήτης !

To Student Switch Off στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια φοιτητικών εστιών, μέσα από την υιοθέτηση απλών καθημερινών ενεργειακών συνηθειών και μόνο!
Στόχος είναι να καταναλωθεί 8% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια στην εστία του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά μέσο όρο σε σχέση με πέρσι. Για να βοηθήσεις την εστία σου να πετύχει το στόχο της χρειάζεται απλά να εντάξεις στην καθημερινότητα σου κάποιες απλές ενεργειακές συνήθειες. Εάν οι συνθήκες δεν σου επιτρέπουν να εφαρμόσεις κάποια μέτρα εξοικονόμησης που προωθεί το πρόγραμμα τότε μας αρκεί που θα έχεις ενημερωθεί γύρω απ’ αυτό και θα μπορείς να τα εφαρμόσεις όπου αλλού και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Το σύστημα παρακολούθησης και ενεργειακής καταγραφής που έχουν ετοιμάσει οι Υπηρεσίες του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε συνεργασία με την Επιτροπή Περιβάλλοντος, μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια σου για εξοικονόμηση. Οι τιμές υπολογίζονται ανά περίπου 4 λεπτά. Η σχετική πληροφορία για το κτίριο της Φοιτητικής Εστίας είναι προσβάσιμη από τον ακόλουθο σύνδεσμο και δείχνει την ενεργειακή απόδοση της εστίας σου σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι.

Κατα τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς θα διοργανωθούν διάφορες δραστηριότητες, οι οποίες θα προβληθούν κυρίως μέσω facebook, με θέμα την ενεργειακή εξοικονόμηση. Αυτές έχουν ως στόχο να σε ενημερώσουν αλλά και να σε προβληματίσουν στην περίπτωση που χωρίς να το γνωρίζεις καταναλώνεις περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται, ελπίζοντας πως την επόμενη φορά θα το έχεις κατά νου.

Οι 2 βασικές δραστηριότητες είναι οι εξής:

Διαγωνισμοί φωτογραφίας. Κάθε 3-4 βδομάδες θα ανακοινώνεται μέσα από τη σελίδα Student Switch Off – TUC στο Facebook το θέμα των διαγωνισμών φωτογραφίας. Αυτοί δεν απαιτούν τίποτα περισσότερο από το ανέβασμα μιας φωτογραφίας στη σελίδα αυτή με εσένα να εξοικονομείς ενέργεια με τους τρόπους που θα σου υποδεικνύει η ανάρτηση στο facebook. Οι νικητές κερδίζουν μοναδικά ακτοπολοϊκά εισιτήρια των εταιρειών ANEK LINES & BLUE STAR FERRIES !

Climate change quiz. Ένα τεστάκι με 5-6 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής πάνω στην εξοικονόμηση ενέργειας και την κλιματική αλλαγή.

Όλοι οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην αντίστοιχη κατηγορία (φοιτητές εντός ή εκτός εστίας ΠΚ). Από κει και πέρα, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να παραμένεις συνεχώς ενήμερος/η για το Student Switch Off είναι να κάνεις “Like” στη σελίδα Facebook !

 

Στο παρακάτω βίντεο περιγράφονται οι σημαντικότερες συμβουλές με τις οποίες θα εξοικονομήσετε χρήματα στην ενοικιαζόμενή σας κατοικία.